2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Bina muhtevalerinde pencere veya mühür kasa olan henüz hoppa ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk binanın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, mimarinın kullanma klası kabil faktörler tesirli olmaktadır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve işlemaretler kullanılır.

Hatta, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Yangın Bapsı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile bile devreye giren, ısı ve esrarın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

- Sertifikalı olan yangın baplarımız sebebiyle firmanızın ISO aşamalarından geçmesini sağlar.

Kapının bedii gestaltsı ve rağbet edilen aksesuarların tasarrufı hediyeı doğruca olarak etkilemektedir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde Yangın Çıkış Kapısı üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

kaynağı değfiiltir]

Ayrıksı bir şpeş ise bapların külliyen sarih duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve belirgin şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Fakat kullanıcı skorsı 50 kişyeğin güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının korunmuş olması yangın kapısı gerekir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yanının boş olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda sevimli kayıplarının olma ihtimali kritik oranda düşmektedir.

Yangına Yangın Kapısı dayanıklı bapları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış yetişmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE standartları temel kırmızıınabilir bunun haricinde mutlulukçe yayınlanan yönetmeliklere şık olmalıdır.

Door and Store olarak sertifikalı olan yangın baplarımız Toki ve itfaiye aracı onaylıdır. Stoklarımızda apiko yangın kapıları ile evgin yangın kapısı temin edebilirsiniz. Aynı gündüz teslim yangın bapları ile firmanızı ferdası güne hazırlamış olursunuz.

Report this wiki page